Vietnamská gastronomie v Paláci Dunaj

Milovníci moderní asijské kuchyně mají důvod k oslavě. Oblíbená restaurace Taro, kterou vedou bratři Giang a Khanh Ta, otevřela na zcela nové adrese. Po úspěšných letech na Smíchově se podnik přestěhoval do atraktivnější lokality s jasným cílem – na Národní 10 chce hostům nabídnout komplexní kulinářský zážitek.

Nový začátek ve velkém stylu

Nové Taro si zachovává své ikonické barové sezení kolem otevřené kuchyně a degustační menu, které hosté předem neznají. Tím ale podoba s původním konceptem končí. Vylepšení zahrnuje příjemný lounge s welcome drinkem na úvod, prostornější barové sezení i celkově intimnější atmosféru restaurace. Tu dotváří sofistikovaná hra světel od české sklárny Lasvit, která evokuje rýžová pole. Promyšlený interiér doplňují designové prvky od české umělkyně Elis Moonsport. Architektem je Vitalij Borisov ze studia Kist Design. Majitelé si přáli, aby se do interiéru přenesla atmosféra Vietnamu nenápadně a jemně, bez přímých stylizací. Interiér vytváří pocit útulnosti a přírodní harmonie. Mosazné prvky vzdávají hold historické budově a místu. Nové TARO se totiž otevřelo v čerstvě zrekonstruované budově Paláce Dunaj z roku 1930 v centru Prahy. Vysoké stropy, velká okna a industriální charakter prostoru udaly tón projektu a vytvořily ideální scénu pro evoluci konceptu Taro.
Taro je ukázkou toho, kde se podařilo vytvořit nejen interiér, ale atmosféru, která vtahuje a uchvacuje. To je podstata Taro – prostoru, kde se architektura a gastronomie spojují v jednotný, živý zážitek.

Návrat ke kořenům s novou vizí

Menu v novém Taru se vrací k vietnamským kořenům bratrů Ta. „Recepty zakládáme na tradičních vietnamských jídlech, která vylepšujeme a dáváme jim novou, lehce provokativní podobu. Hosté menu neznají dopředu, proto se může průběžně měnit podle dostupnosti surovin a sezóny,“ vysvětluje Khanh Ta, který je také šéfkuchařem. Hosté mohou vybírat mezi tříchodovým obědovým menu a pětichodovou večeří s welcome drinkem. Menu doplňuje vinné i nealkoholické párování. „Jde o logickou alternativu pro ty, kteří nechtějí nebo nemohou pít alkohol. Bez této nabídky by host mohl přijít o důležitou část chuťového zážitku, a to bychom neradi,“ dodává Giang.

Místo, kam se budete chtít vracet

Nové Taro je příslibem nejen pro gurmány, ale i pro ty, kteří hledají nepoznané chutě
a výjimečný zážitek. „Od založení si restaurace vybudovala pověst jednoho z nejlepších gastronomických míst v Praze a rádi bychom na to navázali. Jsme malý podnik s velkým zápalem pro dobré jídlo a pití,“ uzavírá Khanh Ta. Restaurace má otevřeno od úterý do soboty, přičemž obědy servíruje denně od 11:30 do 15:00, večeře v časech 17:30 až 20:30.

Last modified: 19. 6. 2025